10 Ocak 2011 Pazartesi

Bir Gün Ormanda...

  Bir gün ormandaki hayvanlar bir araya gelip okul açmaya karar verdiler. Bir tavşan, bir kuş, bir sincap, bir balık ve yılan balığı yönetim kurulunu oluşturdu. Tavşan, müfredatta ''koşma''nın bulunmasını istedi... Kuş, ''uçma''nın, balık ''yüzme''nin, sincap ağaca ''tırmanma''nın zorunlu dersler arasında olması gerektiğini söyledi. Bütün bunları bir araya getirip, bir müfredat programı hazırladılar ve bütün hayvanların bu dersleri görmesini istediler.
  Tavşan koşu dersinden A alıyor olmasına rağmen, ağaca tırmanmak onun için çok ciddi bir sorundu. Sürekli kafa üstü düşüyordu. Bir süre sonra beyni hasar gördü ve eskisi gibi koşamadı.Artık koşuda A değil, C alıyordu. Tabi ağaca tırmanmada da her zaman zayıf nota talim ediyordu.
  Kuş, uçmada çok başarılıydı ama sıra toprak kazmaya geldiği zaman o kadar başarılı değildi. Sürekli gagasını ve kanatlarını kırıyordu. Bir süre sonra toprak kazma notu hala F olmasına rağmen, uçma notu C'ye düşmüştü. O da ağaca tırmanmada çok zorlanıyordu.
  Sonuçta sınıf birincisi olan hayvan her şeyi yarım yapabilen, geri zekalı yılan balığı oldu. Ancak eğitimciler çok mutluydu, çünkü herkes bütün dersleri görüyordu. Buna '' geniş tabanlı eğitim sistemi '' dediler.
  ( OSHO'nun '' Sezgi'' adlı kitabından )

2 yorum:

  1. Şu anki eğitim sistemi bu kadar güzel anlatılabilirdi.Teşekkürler canım paylaşım için.

    YanıtlaSil
  2. Malesef evet. Her öğrenciye her şeyi öğretmeye çalışıyoruz ama başarılı olamıyoruz. Hatta iyi oldukları konularda bile gerilemelerine sebep oluyoruz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...