19 Ocak 2011 Çarşamba

Sizin Aileniz Hangisi?

  Bazı ailelerde sesler ya çok kısık ya da çok yüksektir. Çünkü konuşmalar dinlemek ya da dinlenmek için yapılmaz.
  Bazı ailelerde ise ses tonu herkese yetecek kadardır. Sessizlik varsa bu fırtına öncesi sessizlik anlamına gelmez. Evin bir ihtiyacı ile ortaya çıkmıştır. İnsanlar isteklerini söylemekten çekinmez, yardım edebilecekler de yardımlarını esirgemez.
                                                                                   
  Bazı ailelerde canlılık, içtenlik, dürüstlük ve sevgi hemen farkedilir. Bedenler rahat, yüzler gevşektir. Böyle ailelerde insanlar birbirlerini dinlerler, birbirlerinin ihtiyaçlarına duyarlıdırlar. Kendi ihtiyaçlarını da rahatlıkla karşılarlar. Risk almaktan korkulmaz. Çünkü hata öğrenme anlamına gelir ve bu da büyümenin işaretidir.
  Bazı ailelerde ise kaşlar çatık, suratlar asıktır. Ortamdaki gerginlik hemen farkedilir. Aile bireyleri birbirleriyle mümkün olduğunca iletişim kurmamaya çalışırlar.
  Sizin aileniz hangisi?

3 yorum:

  1. "Hata öğrenme anlamına gelir ve buda büyümenin işaretidir." Harika bir söz bayıldım...

    YanıtlaSil
  2. "Bazı ailelerde canlılık, içtenlik, dürüstlük ve sevgi hemen farkedilir. Bedenler rahat, yüzler gevşektir. Böyle ailelerde insanlar birbirlerini dinlerler, birbirlerinin ihtiyaçlarına duyarlıdırlar. Kendi ihtiyaçlarını da rahatlıkla karşılarlar. Risk almaktan korkulmaz. Çünkü hata öğrenme anlamına gelir ve bu da büyümenin işaretidir."
    İşte bu cümle bizi tam manasıyla anlatıyor.İhtiyaçlarımızı şu an tam olarak karşılayamasakta (kızlar elimizi bağlıyor) hatalarımızla büyüyoruz ve büyütüyoruz:)

    YanıtlaSil
  3. Yataktan şarkı söyleyerk kalkan bir eşim ve kapı gıcırtısına oynayan bir oğlum var kaşlarımızı çatmamız mümkün değil.Keyifli bir aileyiz , dostlarımızın tabiriyle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...