23 Ocak 2011 Pazar

Zihin Okumak

                                                                                
 O günlerde kocası pek fazla konuşmuyordu ve kadın kendi kendine düşünmeye başladı. ''Başka birisi mi var yoksa'' , ''Benden mi sıkıldı acaba''...
  Zihin okumayı seviyoruz. Özellikle de biz kadınlar. Eşimiz, erkek arkadaşımız ya da herhangi bir arkadaşımız, beklediğimiz gibi davranmadığında olumsuz düşünceler geliştirmeye başlıyoruz. Sonra bunlara inanıp ya tartışma başlatıyoruz ya da ona karşı mesafeli davranıyoruz.
  Ancak flört ya da balayı dönemindeyse pozitif düşünüyoruz. Yaptığının mantıklı bir nedeni olduğunu ya da bizim iyiliğimiz için yaptığını düşünüyoruz.
  Oysa karşımızdakinin duygu ve düşüncelerini hiçbir zaman bilemeyiz. Onun için tahminde bulunmak yerine açık açık sormak en doğrusu. ''Gergin görünüyorsun, ne olduğunu konuşmak ister misin?'' gibi bir soru sorabiliriz. Tabi ''hayır'' cevabı alırsak bunu da kabul etmek gerekir. O an için konuşmak istemiyor olabilir. Buna saygı göstermeliyiz.
  Kısacası, olay bizim kafamızdaki senaryolardan çok farklı bir şey olabilir. Zihin okumaktan vazgeçip karşımızdakini dinlemeyi seçersek boş yere bir tartışma içine girmeyiz ve ilişkimize zarar vermeyiz.

2 yorum:

  1. Keşke sadece evliliklerimiz de değilde tüm hayatımıza giren insanlarla konuşabilsek..

    YanıtlaSil
  2. Doğru söylüyorsunuz, iletişim sorunları pek çok kişiyle yaşanıyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...